Golyócskák Vol.1. – Szezámmagos halgolyó

>Egy ideje rákaptam a golyócskák készítésére, mindenféle alapanyagból készültek már: különféle húsokból, zöldségekből, mogyoróból, halból. Ez a mostani egy tengeri halas tapas, eredetileg krokettként készül, de nekem így jobban tetszett. Igazi borozgatós-beszélgetős falatkák!Hozzávalók kb 20 golyóhoz
35 dkg fehér húsú tengeri halfilé
3 dl tej
só. bors
4 ek. apróra vágott kapribogyó
1 zúzott fokhagymagerezd
fél tk.pirospaprika
1 tojás felverve
2 ek. zsemlemorzsa
2 ek. vágott petrezselyem
1 ek. citromlé
A bundához
1 tojás felverve
4 ek. zsemlemorzsa
2 ek. szezámmag
olaj a sütéshez, citromgerezdek és majonéz a tálaláshoz
1. A halfiléket a tejben sóval, borssal ízesítve puhára főzöm. Ha kész, leöntöm a tejet és villával apróra töröm a halhúst.
2. Ha picit kihűlt, összekeverem a többi hozzávalóval és kb 1. órára behűtöm.
3. Kiveszem a hűtőből, diónyi golyókat formázok a masszából és először a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsával összekevert szezámmagos keverékbe forgatom.
4. Egy mélyebb falú serpenyőben, forró olajban kisütöm a golyókat.
5. Majonézzel és citromgerezdekkel még melegen tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.